Članek


ZAKAJ VPELJATI MARKETING AVTOMATIZACIJO?


"Orodje, kot je platforma za marketing avtomatizacijo, vam bo v pomoč pri realizaciji vaših idej. " - Tjaša Lapornik

Članek


ZAKAJ VPELJATI MARKETING AVTOMATIZACIJO?


"Orodje, kot je platforma za marketing avtomatizacijo, vam bo v pomoč pri realizaciji vaših idej." - Tjaša Lapornik

Je na to vprašanje danes sploh še potrebno odgovarjati? 😊 S svetlobno hitrostjo se bližamo letu 2019, ko avtomatizacija marketinških procesov ne bi smela več biti (tako veliko) vprašanje. Ozrimo se 20 ali več let nazaj, ko se nam je avtomatizacija, sploh na tem področju, zdela popolnoma tuja. Z industrijsko dobo je avtomatizacija dela v industrijski panogi postala nepogrešljiva. Zakaj? S pomočjo avtomatiziranih procesov, ki so prej terjali preveč časa, je bilo mogoče dvigniti storilnost, ta pa je vodila v več dobička. Zakaj se avtomatizacije, še posebej na področju marketinga, tako bojimo? Z vpeljavo marketing avtomatizacije ne boste prihranili le časa in denarja, ampak se boste dejansko lahko posvetili tistemu delu marketinga, zaradi katerega ste pravzaprav stopili na to pot – snovanju idej. Orodje, kot je platforma za marketing avtomatizacijo, pa vam bo v pomoč pri realizaciji vaših idej.

Zbrala sem 5 najpomembnejših prednosti, zakaj vpeljati marketing avtomatizacijo, za katere verjamem, da vam bodo odpravile (še zadnje) dvome, ki se vam porajajo.

  1. PRIHRANEK ČASA; kako bi se odzvali, če vam povem, da lahko prihranite tudi do 70 % vašega časa? To pomeni, da bi vam na mesec ostalo okoli 100 ur, ki bi jih lahko kakovostno porabili za snovanje idej, načrtovanje kampanj, brainstorminge z ekipo ipd. Vse je lahko lažje, vi pa pod veliko manjšim stresom, če se le tako odločite.
  2. PRIHRANEK DENARJA; niste edini, ki pri svojem delu uporablja enega ali več e-mail marketing platform in različne marketinške aplikacije. Z njimi seveda rokujete ločeno in vsaka od teh platform/aplikacij vas mesečno, ko potegnete pod črto, stane precej denarja. Napredne platforme za marketing avtomatizacijo so narejene tako, da nepotrebnih aplikacij in dodatnih platform ne potrebujete. So izjemno pametne platforme, ki beležijo vse aktivnosti kontaktov v bazi, vi pa boste lahko s pomočjo teh podatkov reagirali pravočasno in s pravim tonom.
  3. RAZUMEVANJE KUPCEV/POTENCIALNIH STRANK; samo tisti, ki poznajo svoje kupce, so lahko zmagovalci. Nepoznavanje svojih kupcev je tako, kot da bi moškemu prodajali ženski brivnik. Nemogoče, kajne? S pomočjo marketing avtomatizacije boste vedeli, kaj vaši kupci in potencialne stranke klikajo, kaj berejo in v končni fazi – kaj pri vas kupujejo. Takšne informacije so dragocene in jih nikakor ni za zanemarjati. Vaši kupci in potencialne stranke vam bodo “nehote” pokazali, katera pot je prava. Na vas je, da z hodite z njimi po tej poti in jim ob pravem času pošljete pravo vsebino.
  4. BOLJŠA INTERAKCIJA MED VAMI IN KUPCI/POTENCAILNIMI KUPCI; ko boste resnično poznali svoje kupce in potencialne stranke, bo tudi vaša interakcija z njimi veliko lažja. Ne boste več v dvomih in prepuščeni ugibanjem, kaj vaše kupce in potencialne stranke zanima, kakšne so njihove želje, kaj na vaši spletni strani iščejo ipd. S pomočjo platforme za marketing avtomatizacijo boste imeli odgovore na vprašanja, ki si jih sedaj postavljate, na dlani. Zakaj torej ne izkoristiti takšnega orodja vam v prid in rasti z njim? To je le nekaj glavnih prednosti oz. razlogov, zakaj marketing avtomatizaciji reči JA. Izjemne rezultate pa dosegajo tudi podjetja, ki s pomočjo takšnega orodja uspešno upravljajo s klubi zvestobe in nižajo odstotek zapuščenih košaric. A o tem v enem izmed naslednjih zapisov.
  5. VEČ NOVIH LEAD-ov; ki se zgodijo kot posledica vsega zgoraj naštetega. Bolj boste poznali svoje potencialne kupce, lažje boste komunicirali z njimi. Pardon – pravilno boste lahko komunicirali z njimi, saj boste poznali njihove potrebe.