Članek


KAKO USPETI NA DIGITALU?


"Načrtovanje spletne strategije je zelo pomembno, saj lahko nepravilen pristop naredi več škode kot koristi. " - Mitja Pogačar

Članek


KAKO USPETI NA DIGITALU?


"Načrtovanje spletne strategije je ZELO pomembno, saj lahko nepravilen pristop naredi več škode kot koristi. " - Mitja Pogačar

Kakšne so koristi digitalnega marketinga? 

Kako biti opažen v digitalnem svetu? 

So to vprašanja, s katerimi se pogosto soočate? Nič za to!

Za doseganje prisotnosti in vidnosti vam bo pomagalo več različnih kanalov, ki se med seboj odlično dopolnjujejo in tudi zelo razlikujejo.

Kateri so boljši in kateri slabši, je težko reči. Niti zdrava mera vsega ni nujno prava pot za preboj med elito v vaši panogi. Potrebno pa je upoštevati, da vse panoge ne smejo po isti poti.

Prvo, kar se morate vprašati, je: Komu želim nekaj sporočiti? Kaj mu želim sporočiti? in Kakšen odziv pričakujem?

Razložimo ta tri vprašanja na najbolj osnovnem primeru:

  • Pogrebni zavod in podjetje, ki proizvaja naravno sončno kremo, nimata enake ciljne skupine.
  • Pogrebni zavod želi sporočiti, da obstaja v vaši lokalni skupnosti in da v primeru smrti veste, kje ga najdete, medtem ko podjetje z naravno sončno kremo želi sporočiti, da je direktna izpostava soncu nevarna in da trendovsko izberete naravno zaščito.
  • Pogrebni zavod ne pričakuje takojšnega odziva, podjetje s sončno kremo pričakuje povečanje prodaje naravne sončne krme.

Načrtovanje spletne strategije je torej pomembno, saj lahko nepravilen pristop naredi več škode kot koristi.

Ko si odgovorite na prva tri vprašanja, lahko začnete na podlagi le-teh načrtovati strategijo in izbiro kanalov, po katerih bo vaš cilj najlažje dosežen.

Pri izbiri se seveda ponovno zaplete, saj se moramo pozanimati, kateri oglaševalski kanal nam omogoča distribuirati želeno sporočilo naši ciljni skupini.

Torej se strategija, kako izstopati od konkurence v digitalnem svetu, začne že pri samem načrtovanju vaše kampanje. Ni dovolj, da ste le prisotni, potrebno je biti prisoten na pravem mestu ob pravem času s pravim sporočilom, ki pride do pravih ljudi. Le popolna kombinacija vsega naštetega vas bo popeljala korak pred vaše konkurente. Živimo v obdobju, ki nas preplavlja z informacijami na vsakem koraku. Informacije, ki jih dnevno prejemamo, pa niso vedno informativne, temveč prodajno usmerjene.

Zaupajte vaše načrtovanje »vidnosti« ljudem, ki poznajo, živijo in dihajo digital.