Članek


FACEBOOK IN INSTAGRAM, KOT PRODAJNI ORODJI


"Kdor v svoji marketinški kampanji zapostavlja Facebook in Instagram kot prodajni orodji, naj se zelo hitro prebudi iz zimskega spanca in začne vlagati – ne v prihodnost, temveč v sedanjost. " - Jure

Članek


FACEBOOK IN INSTAGRAM, KOT PRODAJNI ORODJI


"Kdor v svoji marketinški kampanji zapostavlja Facebook in Instagram kot prodajni orodji, naj se zelo hitro prebudi iz zimskega spanca in začne vlagati – ne v prihodnost, temveč v sedanjost." - Jure Laharnar

Kje sploh začeti?

Pri tistih, ki se zavedajo, kako pomembni sta ti dve platformi pri prodaji, ali pri tistih, ki še vedno razmetavajo svoj denar v tiskane medije?

POZORNOST = vse, kar moramo izpostaviti, ko se pogovarjamo o uporabi platforme kot prodajnega orodja. Nekaj zanimivih dejstev (posodobljeno 7.9.2018):

FACEBOOK:
● 1,32 milijarde uporabnikov na Facebooku vsak dan.
● V povprečju 1,38 milijarde posameznikov vsakodnevno uporablja Facebook.
● Povprečno posameznik 8x na dan odpre Facebook.
● Na dan uporabnik “preskrola” dolžino Eiflovega stolpa vsebine.

INSTAGRAM:
● 500 milijonov dnevnih uporabnikov (posodobljeno 17. 9. 2018).
● 50 milijard slik uploadanih na platformo do zdaj (posodobljeno 17. 9. 2018).
● 4,2 milijard všečkanih stvari na DAN.
● 32 % vseh uporabnikov Interneta je na Instagramu.

Torej, glede na to, kakšna pozornost je prisotna na teh dveh platformah, se moramo vprašati le še to, kako zajeti pozornost potencialnih kupcev.

  1. Vsebina, ki izstopa in pade v oči:
    1. Ustvarjanje kreative in teksta v oglasih, ki nas ustavi med našim dnevnim sprehodom po platformi.
  2. Kreative, prilagojene za platformo:
    1. Dimenzije kreativ, dolžina videa, CTA in ostali detajli naj bodo prilagojeni za vsako platformo in postavitev posebej.

To sta le dve izmed pomembnih stvari, ko se sprašujemo o efektivnosti prodaje na Facebooku in Instagramu. Seveda je potem zadeva odvisna tudi od parametrov, ki jih nastavimo, ko kreiramo kampanje. Starost, spol, interesi, obnašanje na spletu, status, … praktično nam platformi omogočata premišljeno igro taktiziranja in testiranja, s katero je mogoče še kako dobro zaslužiti.

Največja vrednost oz. “Zakaj potrebujem Facebook/Instagram oglase” pa so statistični podatki in analitika, ki nam jo omogočata. V detajle razdrobljeni podatki, s katerimi povečamo efektivnost, izvajamo remarketing, pridobivamo lead-e … Praktično vse, kar potrebujemo, na enem mestu.

Logično izpostavljeno, zelo hitro jasno in uporabnikom dostopno ZASTONJ!

Kdor v svoji marketinški kampanji zapostavlja Facebook in Instagram kot prodajni orodji, naj se zelo hitro prebudi iz zimskega spanca in začne vlagati – ne v prihodnost, temveč v sedanjost.